Det kommer att ta tid innan jag lagt upp mina saknade älskade änglar här, framförallt för att det gör så ont. Mina råttor är familjemedlemmar och det negativa med att föda upp är att man måste sörja så många genom åren.

De råttor som betytt allra mest för mig och verkligen varit speciella är:

Beata avlivades pga juvertumör, användes ej i avel

Jovita blev ca 2 år och några månader, fick 11 bebisar i en kull

Nara blev 2 år och 6 månader, fick avlivas pga en fistel vid urinröret, fick 30 bebisar i 2 kullar

Saga blev 2 år och några månader, dog av ålderdom fick 14 bebisar i 2 kullar

Idun blev drygt 2 år, blev sjuk i livmodersinflammation, ingick ej i avel

Sayid blev 2 år och 6 mån, dog av ålderdom, blev pappa till 30 bebisar i 2 kullar
Sawyer blev 2 år och 7 månader, dog av ålderdom blev pappa till 11 bebisar
Nir blev 1 år och 9 mån, fick avlivas pga juvertumör blev mamma till 18 bebisar i en kull

Hildegard skadade sig illa när hon trillade i buren och överlevde tyvärr inte, blev mamma till 11 bebisar i en kull
Ask blev ca 2 år, fick en svullen lymfkörtel och svarade ej på medicinering blev pappa till 18 bebisar + 1 i två kullar

Knorr dog strax innan sin 2 års dag, vet ej varför, hade inte varit sjuk innan. avlades ej på


Daydream's Rosa av Vitebo
ru bl burmese
Född: 13/5 2008 - 08 2010
Mamma: Daydream's Benny-Nir är mitt livselixir
Pappa: Ask, inlånad från Magdalena
Kulltema: Esoterierna
Uppfödare: Camihlle Eringsmark

Rosa är från min kull Esoterierna, en riktig gensoppskull, jag hade ingen aning om vilken färg hon var förrän Grodan kom ner och sa - nämen du har ju en burmese!
Rosa skulle egentligen ha flyttat till en köpare men det tog någon extra månad innan köparen kom ner och under den tiden hann jag bli alldeles för fäst vid henne.
Rosa är härligt mjuk och go, väldigt kontaktsökande och när jag går in i råttrummet och tjejerna är lösa, gillar hon att sitta på min fot medans jag går omkring och pysslar. Ganska opraktiskt men väldigt gulligt.
Rosa har blivit mamma till 2 kullar; Impressionisterna och Jackokullen (24 bebisar).
Strax innan Rosa fyllde 2 år tog hon sig in till stora killflocken när hon löpte. Och jag hoppades in i det längsta att hon skulle vara steril pga ålder men hon fick en kull om 9 bebisar, varav 4 föddes döda. De andra fem överlevde och är supergoa trevliga individer. Se Daydream's Latinska citat.
Tyvärr blev Rosa ganska snabbt gammal av ansträngningen med en kull och fick somna in 2 år och ca 2 mån gammal.

Daydream's Lilla Ynk
ba eu bk du x
Född: xx-08-09
Mamma: Daydream's Boheme de Noir
Pappa: Ask
Uppfödare: Camihlle Eringsmark
Lilla Ynk var den enda i sin kull tyvärr, och har därför inte gått i avel, men Lilla Ynk är en underbar (stor) tjej. Hon är lugn i alla situationer, ingenting kan stressa henne och hon är otroligt snäll mot både nya och gamla råttor. Ynkis har en speciell plats i mitt hjärta.

Daydream's Trolle Rhodin (Beau)
s- ba du x
Född: xx-01-08
Mamma:Daydream's Lady Amanda Manderley (Saga)
Pappa: Sawyer
Uppfödare: Camihlle Eringsmark
Beau är just nu min äldsta hane, en lugn gammal filbunke med massa charm. Han är ganska trött och vill mest äta och sova i sin sköna hängmatta. Dock ingen bakbenssvaghet ännu.

Daydream's "Walker"
be eu bk du
Född: 28/1 -08
Mamma: Råttorden's Tant Gredelin
Pappa: Sayid Jarrah
Uppfödare: Camihlle Eringsmark
Walker flyttade hit med 2 av sina bröder p.g.a att ägaren fått ändrade omständigheter. Tyvärr fanns det mycket mögel där de bodde förut och trots att ägaren varit väldigt ambitiös rosslade de alla 3 när dom kom. Walker blev dock helt frisk på em vecka utan medicinering. (läskigt vad farligt mögel är i stor mängd). Han är en jättego kille som fortfarande är busig trots att han är över 2 år. Både Walker och hans bror har klarat introduceringar med vuxna och yngre hanar utan problem.

Daydream's "Gordon"
ba eu bk du
Född: 28/1 -08
Mamma: Råttorden's Tant Gredelin
Pappa:Sayid Jarrah
Uppfödare: Camihlle Eringsmark
Se ovan. Gordon är en stor kille men är ganska aktiv, älskar att upptäcka omvärlden och blir överlycklig när han hittar matte, så plötsligt känner man en tung hanråtta klättra uppför ens ben (oavsett om man har byxor på eller ej, aj!) så han kan gosa en massa.
Jag är imponerad av både Gordon och Walker som tog flytten hit med ro. Inga problem alls, otroligt harmoniska och snälla killar. 
Sun Snowflake
ru bl eu bk
Född: 23/12 2007
Död: 09 2010
Mamma: Sun Belle
Pappa: Sun Gimmel
Kulltema: Vinter
Uppfödare: Maria Nissen (f.d.Sun)

Snowflake är en härlig råtta, när hon var liten var hon väldigt livlig, nästan i överkant, men lugnade ner sig ganska snabbt. Nu är hon över 2 och en mysig tant, fast det är lite fel att kalla henne tant då hon är pigg och kry och man märker inte alls av hennes ålder.
Snowflake har en speciell päls, (inget särskilt hårlag, helt vanlig slät) som är helt otroligt mjuk, och vet att en bror har likadan päls. Snuffli som hon kallas, är mamma till mina fobier (14 bebisar). Snowflake härstammar från den beryktade danska "Y - linjen" där det påstås finnas mycket dominans, men hon har aldrig visat tecken på det. Tvärtom funkar hon perfekt i flock och tar det mesta med ro. Inte heller har ngn av hennes avkommor uppvisat ngt dominant eller aggressivt beteende.

Daydream's Georgina Breslau
ru bl eu bk (db)
Född: 15/3 2009
Död: November 2010
Mamma: Daydream's Rosa av Vitebo
Pappa: Daydream's Ecclesio
Kulltema: Impressionister
Uppfödare: Camihlle Eringsmark

Georgina påminner väldigt mycket om sin mamma Rosa, hon är en av mina favoritråttor och har precis det temperamentet som jag vill ha i en idealråtta. Georgina har ett otroligt snyggt häng, och är helt avslappnad med människor men har massor av bus i sig. Så fort hon är lös och man hör att det prasslar någon annanstans än i råttrummet vet man att det är Georgina som är ute och ränner. Men så fort man kallar på henne kommer hon springande. Hon älskar människor, och det bästa hon vet är att sitta på axeln och få följa med. 

Georgina dog tyvärr av en juvertumör som till slut tryckte på urinblåsan. Alla utom ett syskon i impressionistkullen har avlidit tidigt pga tumörrelaterade problem. Det har varit olika sorters tumörer så det är svårt att veta om det varit ärftligt eller om ngn blev fel genetiskt. Det föddes 14 bebisar men endast 8 levde vid födseln och klart är iallafall att de har ett dåligt immunförsvar. Deras halvsyskon på båda sidor har hittills inte haft några tumörer. Ingen impressionist gick i avel.


Daydream's Hum Hum från Humlegården
s-ba du
Född: xx - 09-2008

Död nov 2010
Mamma:Lady Amanda Manderley
Pappa: okänd
Uppfödare: Camihlle Eringsmark

Lilla Hum hum från min "Jovita linje", hon var mig otroligt kär. Avlivades drygt 2 år gammal av tumör.


Daydream's Ecclesio
ru bl eu bk
Född: 28/6 -2008
Död: 4/11-2010
Mamma: Sun Snowflake
Pappa: Daydream's Deja Blue
Uppfödare:Camihlle Eringsmark
Ecclesio är från mina fobier, han är en mjuk och go kille men väldigt aktiv. Han bor tillsammans med Beau, men måste få komma ut och springa runt en hel del. Han är pappa till mina Impessionister.

På äldre dar blev Ecclesio en gosgubbe som charmade alla, han fungerade utmärkt att introducera med 2 st 7 mån hanar när hans kompis dog ifrån honom. Fantastisk råtta som jag är så glad över att han avlats vidare på.
Daydream's Georges Seurat
s- ru bl du
Född:15/3 -09
Mamma: Daydream's Rosa av Vitebo
Pappa: Daydream's Ecclesio
Uppfödare:Camihlle Eringsmark
En tjock latmask! Inte den mest aktiva killen men otroligt charmig och go. Älskar mat och kan gå långt för att få sin godsak. Bor med 5 andra hanar och funkar utmärkt i flock. Misstänker diabetes, eller möjligtvis njuråkomma.


H3gz's Hida
siames
Född:
Mamma: Intet's Daim
Pappa: H3gzi's Vibe
Uppfödare: Hege

Helt underbar liten tjej full av energi och försöker busa runt med allt och alla, men så fort man lyfter upp henne har hon världens snyggaste häng.


Daydream's Dust of Dawn
Ba hd du
Född: 11/12 2008
Mamma: Daydream's Hildegard av Bingen
Pappa: Daydream's Trolle Rhodin
Kulltema: Haikuer
Uppfödare: Camihlle Eringsmark

Dawn är en ganska annorlunda "dagdröm", hon är otroligt mild och totalt avslappnad med ett perfekt häng, men lite intetsägande i sin framtoning. Dawn vet man var man har och hon är en ordningsam dam som aldrig skulle komma på tanken att hitta på hyss.
Dawn har haft en kull, se Daydream's komiker.


Arinella's Bolero
ba eu bk
Född:
Mamma:
Pappa:
Kulltema:
Uppfödare: Gerodean Elleby

Bolero kom hem till mig vid 4-5 månaders ålder, och det var kärlek vid första ögonkastet. I början var hon lite försynt men det gick snabbt över och nu är hon en framåt tjej. När buren öppnas och de andra tjejerna far ut för att leka så kommer hon till mig först av allt. Hon vill mysa och är snabb på att knastra och ploppa med ögonen.
Bolero är en underbar råtta, det enda negativa är att hon är ganska ointresserad av mat så hon är ganska liten. Hon pendlar mellan 295- 305 gram. Ointresserad av mat var egentligen fel ordval, Bolero är en samlare så när jag ger dom något tar hon det snabbt och springer och "gömmer" för att sedan få mer. Tyvärr är hon ganska dålig på att gömma så medans hon springer fram och tillbaka med godiset äter dom andra tjejerna upp det.
Daydream's/Anexet's Billie Jean
ru bl eu bk du x
Född: 20-07-2009
Mamma: Rosa av Vitebo
Pappa: H3gz's Vibe
Uppfödare: Camihlle Eringsmark

Billie Jean är en söt liten tjej, med mycket bus och äventyr i kroppen. Dock lugnare än sin syster. Billie Jean har med åldern utvecklat en härlig personlighet, hon  har blivit väldigt lik sin mamma Rosa i temperamentet. Billie Jean fick en kull, se Daydream's Mumintroll.


Daydream's Asgrimur Johnsson
s- ru bl
Född: 15/3 -09
Mamma: Daydream's Rosa av Vitebo
Pappa: Daydream's Ecclesio
Uppfödare:Camihlle Eringsmark

Asgrimur hade jag tänkt sälja då jag hade valt att behålla 3 andra från hans kull. Tack och lov gjorde jag aldrig det. Han är helt klart min trevligaste hane och har ett helt fantastiskt temperament. Han har fungerat i flera olika flockar och sprider lugn omkring sig. Han är oerhört social och vill så gärna få vara med, men är samtidigt en otroligt mjuk och lyhörd kille.Daydream's/Anexet's Bubbles
ru bl eu bk du x
Född: 20-07-2009
Mamma: Daydream's Rosa av Vitebo
Pappa:H3gzi's Vibe
Uppfödare:Camihlle Eringsmark
Bubbles är en supergo kille. Lugnast av de jag behållt från hans kull. En lite pussgurka som gärna vill in i munnen.

Daydream's/Anexet's Robert Gustavsson
ru bl x
Född: 14/8 -2009
Mamma: Daydream's Dust of Dawn
Pappa:H3gzi's Vibe
Uppfödare:Camihlle Eringsmark
Robban är en lugn kille, man ser att han är från min Jovita linje. Han är ganska framåt men med dåligt häng.

Daydream's/Anexet's David Batra
ba eu bk du
Född: 14/8 -2009
Mamma: Daydream's Dust of Dawn
Pappa: H3gzi's Vibe
Uppfödare: Camihlle Eringsmark
David behöll jag av rent sentimentala skäl, hans mormorsmorfar var ckså en ba eu bk du och en av mina absluta favoritråtta genom tiderna. Tyvärr verkar inte David ha ärvt mycket från honom utan är en ganska stel kille som helst vill vara med sin flock och är ganska ointresserad av mig.Glimmer's Tabasco
mi/coffee hd/ varigated
Född:
Mamma:
Pappa:
Uppfödare: Jeanette Pettersson
Tabasco är lite blygare än sin bror och lite testande. Han älskar mat i massor och som liten var hans favoritsovplats matskålen.

Palm's Gå och fiska "Fisken"
ba va
Född:
Mamma:
Pappa:
Uppfödare Åsa Palm
Fisken är en otroligt söt liten kille, dock väldigt sprattlig och har inte riktigt förstått vad häng är. Han är lite feg, men hans bästis Pistachio är extremt äventyrlig så Fisken har inte så mkt val.

Daydream's/Anexet's Moonwalker
ru bl burmese du
Född:20-07-2009
Mamma: Daydream's Rosa av Vitebo
Pappa:H3gzi's Vibe
Uppfödare:Camihlle Eringsmark
Moonie är sin mamma Rosa upp i dagen, han är en upptäckare men en mattegris. Busar runt bra med sina bröder.

Glimmer's Ancho
mi/coffee hd/ varigated
Född:
Mamma:
Pappa:
Uppfödare: Jeanette Pettersson
Attjo som han kallas är en charmör i högsta grad. Han är underbart go och vill alltid vara med. Han är en nyfiken skrutt och röjer runt när han är lös för att med jämna mellanrum leta rätt på mig och gosa.


Daydream's Pistachio
s-ba x
Född:13/8 2010
Mamma: Arinella's Treasury
Pappa: Daydream's Ecclesio
Uppfödare: Camihlle Eringsmark
Denna lite busråtta lindar mig runt lillfingret med sin charm. Han är väldigt trygg och inte det minsta rädd för nya saker eller nya situationer. Han tar världen med ett leende känns det som (snacka om att personifiera sina råttor haha), och jag hoppas innerligt att han behåller denna otroliga personlighet hela livet.
Daydream's/Anexet's Lisa Marie Presley
ru bl eu bk du
Född: 20-07-2009
Mamma: Rosa av Vitebo
Pappa: H3gz's Vibe
Uppfödare: Camihlle Eringsmark

Lisa-Marie är sjövild, alltid på språng, vill helst inte in i buren och vet exakt när jag är i råttrummet för att gosa eller för att plocka in dom. Ska dom in försvinner hon och är superjobbig att få fram.
Jag misstänker även att det är Lisa-Marie som gömt prickig korv bakom mitt badkar.


Daydream's Too-Ticki
ru li hd du
Född: 22/4 -10
Mamma: Daydream's Billie Jean
Pappa: Daydream's A&W Rootbeer

Lugn och gosig, stor förkärlek för mat. En väldigt mysig tjej som inte direkt utmärker sig. Kommer att gå i avel i dec/jan

Daydream's Filifjonka
mi hd du x
Född: 22/4 -10
Mamma: Daydream's Billie Jean
Pappa: Daydream's A&W Rootbeer

Filli är fantastisk, precis som jag vill att en Daydream ska vara. Glad och framåt, otroligt social och kontaktsökande men kan ändå njuta av att bara sitta innanför tröjan.
Filifjonkan kommer att gå i avel i samarbete med en annan upfödare i mitten/slutet på december.

Daydream's Gloria in Excelsis Deo
ru bl point hi du
Född 14/4 -10
Mamma Daydream's Rosa Av Vitebo
Pappa: okänd men troligtvis en impressionist
En sötnos, som tyvärr är lite för dominant för min smak men funkar i flock om 9 honor.

Daydream's Hazel
s-ba
Född 13/9 2010
Mamma: Arinella's Treasury
Pappa: Daydream's Ecclesio

Galen liten nöt, som förhoppningvis får lite "arinellalugn" med tiden.


Självklart har fler råttor gått bort under mina 10 år som råttägare och jag kommer att fylla på så småningom samt kontrollera så att alla uppgifter om ålder är korrekta.

Make a Free Website with Yola.